Ga naar inhoud
NetForum.nl is een platform waar eenieder zich vrij kan voelen om te bespreken wat hij of zij wil. Respect en vrijheid van meningsuiting staan voorop. Iedereen is welkom!

Lezen en sorteren

Het forum is vrij toegankelijk voor zowel bezoekers als leden. Op de homepagina zie je de laatste (actieve) topics bovenaan. Je kunt er vrijblijvend doorbladeren. De site heeft een aantal verschillende forums, je kunt die makkelijk aanklikken in de rechter sidebar (onderaan de pagina op je mobiel). Zo filter je de topics om het een en ander overzichtelijker te maken. Standaard worden actieve topics van alle forums op de homepagina getoond.

Een account aanmaken

Om de site goed en in zijn totaliteit te kunnen gebruiken, zal je wel een gratis account aan moeten maken. Registreer je op de betreffende pagina en controleer je e-mail voor de bevestigingsmail (nodig om je account te activeren). Geen mailtje ontvangen? Controleer dan je spam-folder.

Reageren en nieuwe onderwerpen plaatsen

Om te reageren op een bestaand topic kun je gewoon beginnen met typen, onderaan de topic zelf, in het daarvoor bestemde tekstvak.

Je kunt een nieuw topic aanmaken door op de groene knop "nieuw topic aanmaken" bovenin het forum te klikken. Kies dan het geschikte sub-forum en plaats je bericht.

Wij raden je echter wel aan om zo snel mogelijk (het liefst direct) een account aan te maken mocht je dat nog niet hebben gedaan. Het is altijd gratis en binnen één minuut gepiept.

Berichten posten

Typ gewoon wat je zelf wil, zolang het de forumregels niet schendt. Nieuwsitems, persoonlijke gedachten, ervaringen of gevoelens, het kan allemaal. Je kunt smilies en dergelijke toevoegen aan je post door gebruik te maken van de ingebouwde tekstverwerker. Links plaatsen is ook makkelijk - je klikt gewoon op het hyperlink icoon.

Om iemand te citeren, klik op "citeer" onderaan hun bericht.

Afbeeldingen, video's, en social media

Je hebt twee opties als het gaat om afbeeldingen posten. Je kunt een plaatje uploaden van je computer of mobiel onderaan het tekstvak (waar je normaal gesproken in typt). Je kunt ook een plaatje posten door de directe URL in de tekstverwerker te plakken, bijvoorbeeld: domein.nl/plaatjes/foto.jpg

Voor video's, zoals die van YouTube, plak je gewoon de URL van de video in het tekstvak.

Hetzelfde geldt voor Tweets - je kunt de URL van een Tweet direct in het tekstvak plakken.

Tags

Een tag is een soort sleutelwoord. Het zijn woorden waarmee de bezoekers en de zoekmachines sneller in sites kunnen zoeken. Gebruik tags waar mogelijk - jouw bericht krijgt dan hoogstwaarschijnlijk meer aandacht.

Je kunt ook individuele gebruikers taggen (in een post) door @gebruikersnaam te typen. Dan krijgen zij een melding.

Wijzigen van een item

Je kunt tot 15 minuten na publiceren van je post nog wijzigingen aanbrengen, daarna niet meer.

Profiel

Je profiel is jouw eigen pagina, die je zelf kunt invullen met persoonlijk details mocht je dat willen. Wil je zo anoniem mogelijk blijven? Laat dan alle velden gewoon leeg. Andere gebruikers zien dan niets over jou (ook niet je e-mail adres).

Andere sitefuncties

NetForum.nl maakt gebruik van geavanceerde software die je allerlei functies biedt, zoals de mogelijkheid een blog aan te maken, foto's te uploaden, belangrijke events op het ingebouwde kalender te plaatsen, een club vormen, en nog veel meer. Je bent van harte welkom alle faciliteiten te gebruiken (hou het wel allemaal netjes). Berichten sturen is ook makkelijk. Selecteer een gebruiker een klik op het "Bericht Sturen" link op hun profiel.

Verdere informatie

Je kunt altijd contact met ons opnemen door de link onderaan de site te klikken. Ook kun je de beheerder(s) een berichtje sturen. Daarvoor kies je "staf" in het hoofdmenu, en selecteer je een beheerder.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...