Ga naar inhoud

Zwarte knoflook


Joshua

Aanbevolen berichten

10 uur geleden, Joshua zei:

Ik heb laatst zwarte knoflook gekocht. Het zou erg gezond zijn zeggen ze. Hebben jullie hier ervaringen mee?

Ze kunnen zeggen dat zwarte knoflook gezond is, maar eerlijk gezegd lijkt het m.i. juist niet gezond.

Voordeelkruiden.nl  🔗 Zwarte knoflook
Zwarte knoflook is gewone witte knoflook dat op een speciale manier gefermenteerd wordt én bij een constante temperatuur van 60 °C wordt bewaard, waardoor de knoflook zwarte kleurt en een zoetige smaak krijgt. 

Zwarte-knoflook-of-black-garlic.jpg

 

Quote

Llekkervanbijons.be 🔗 6 vaakgestelde vragen over gefermenteerde groenten

Wat zijn gefermenteerde groenten?
Gefermenteerde groenten zijn groenten die door fermentatie friszuur, aromatisch en knapperig worden. Fermentatie is een spontane verzuring (de ontwikkeling van melkzuur uit plantensuikers) en gebeurt door melkzuurbacteriën die van nature aanwezig zijn op groenten. De fermentatie beïnvloedt de zuurtegraad, de smaak, de textuur, de geur, de houdbaarheid en de verteerbaarheid van de groenten. 

Fermentatie is een spontane verzuring, wat m.i. ook weer een verzurende werking op het lichaam kan hebben.

 

YT  🎦  How Enzymes Denature | Cells | Biology | FuseSchool
De temperatuur en de pH-waarde (zuurgraad) zijn factoren die de functionaliteit van enzymen sterk kunnen beïnvloeden. Boven de 40 °C kunnen enzymen gedenatureerd raken, dus hun structuur en hun functionaliteit verliezen.


Het belang van enzymen

Raw Foods versus Gekookt/Verhit Voedsel en Enzymen – Dr.Berg
Enzymen zijn bijzondere proteïnen, die bijzondere functies uitvoeren in het lichaam. Maar helaas kan hitte dodend zijn voor enzymen. 😌

 

Eatthis.com 🔗 One Major Effect Garlic Has On Your Gut, Says Science
Je darmkanaal is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als het gaat om je algehele gezondheid. 

Naarmate er steeds meer onderzoek is gedaan, ontdekten experts dat voeding en dieet een grote rol spelen in de zorg voor de darmgezondheid; ook knoflook kan een positieve bijdrage leveren. Knoflook is niet alleen heerlijk, maar wordt ook al duizenden jaren medicinaal wordt gebruikt. Een belangrijk effect dat knoflook op het darmkanaal heeft, dat onderzoekers onlangs hebben ontdekt, is het vermogen ervan om als prebioticum voor het darmmicroboom te fungeren.

garlic.jpg?quality=82&strip=1&w=640

 

Knoflook met honing als natuurlijke antibiotica

aangepast door Watchman_Ricky

Ontwaak, u die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten. (Efeze 5:14 HSV)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 24-9-2023 om 10:35, Antoon zei:

Je stinkt zo uit je adem, tenminste bij witte knoflook, mijn gevoel zegt dat knoflook  gezond is, ook de mening van deskundigen, van zwarte knoflook weet ik niets, het is voor het eerst dat ik hiervan hoor.

Ik doe altijd een stuk of 10 teentjes knoflook in de pastasaus. Ik kook de saus maar heel even zodat de vitamines niet verloren gaan. De knoflook blijft dan ook redelijk scherp. Toch hoor ik nooit van anderen dat mijn adem stinkt. Zelf kan ik de adem van knoflook wel verdragen. De bacteriënlucht van mensen die niet flossen vind ik echt vies. Dan stap ik terug 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 1 maand later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...