Joshua Geplaatst: 24 September 2023 Delen Geplaatst: 24 September 2023 Ik heb laatst zwarte knoflook gekocht. Het zou erg gezond zijn zeggen ze. Hebben jullie hier ervaringen mee? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Antoon Geplaatst: 24 September 2023 Delen Geplaatst: 24 September 2023 Je stinkt zo uit je adem, tenminste bij witte knoflook, mijn gevoel zegt dat knoflook gezond is, ook de mening van deskundigen, van zwarte knoflook weet ik niets, het is voor het eerst dat ik hiervan hoor. Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Watchman_Ricky Geplaatst: 24 September 2023 Delen Geplaatst: 24 September 2023 (aangepast) 10 uur geleden, Joshua zei: Ik heb laatst zwarte knoflook gekocht. Het zou erg gezond zijn zeggen ze. Hebben jullie hier ervaringen mee? Ze kunnen zeggen dat zwarte knoflook gezond is, maar eerlijk gezegd lijkt het m.i. juist niet gezond. Voordeelkruiden.nl 🔗 Zwarte knoflook Zwarte knoflook is gewone witte knoflook dat op een speciale manier gefermenteerd wordt én bij een constante temperatuur van 60 °C wordt bewaard, waardoor de knoflook zwarte kleurt en een zoetige smaak krijgt. Quote Llekkervanbijons.be 🔗 6 vaakgestelde vragen over gefermenteerde groenten Wat zijn gefermenteerde groenten? Gefermenteerde groenten zijn groenten die door fermentatie friszuur, aromatisch en knapperig worden. Fermentatie is een spontane verzuring (de ontwikkeling van melkzuur uit plantensuikers) en gebeurt door melkzuurbacteriën die van nature aanwezig zijn op groenten. De fermentatie beïnvloedt de zuurtegraad, de smaak, de textuur, de geur, de houdbaarheid en de verteerbaarheid van de groenten. Fermentatie is een spontane verzuring, wat m.i. ook weer een verzurende werking op het lichaam kan hebben. YT 🎦 How Enzymes Denature | Cells | Biology | FuseSchool De temperatuur en de pH-waarde (zuurgraad) zijn factoren die de functionaliteit van enzymen sterk kunnen beïnvloeden. Boven de 40 °C kunnen enzymen gedenatureerd raken, dus hun structuur en hun functionaliteit verliezen. Het belang van enzymen Raw Foods versus Gekookt/Verhit Voedsel en Enzymen – Dr.Berg Enzymen zijn bijzondere proteïnen, die bijzondere functies uitvoeren in het lichaam. Maar helaas kan hitte dodend zijn voor enzymen. 😌 Eatthis.com 🔗 One Major Effect Garlic Has On Your Gut, Says Science Je darmkanaal is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als het gaat om je algehele gezondheid. Naarmate er steeds meer onderzoek is gedaan, ontdekten experts dat voeding en dieet een grote rol spelen in de zorg voor de darmgezondheid; ook knoflook kan een positieve bijdrage leveren. Knoflook is niet alleen heerlijk, maar wordt ook al duizenden jaren medicinaal wordt gebruikt. Een belangrijk effect dat knoflook op het darmkanaal heeft, dat onderzoekers onlangs hebben ontdekt, is het vermogen ervan om als prebioticum voor het darmmicroboom te fungeren. Knoflook met honing als natuurlijke antibiotica 24 September 2023 aangepast door Watchman_Ricky Quote Ontwaak, u die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten. (Efeze 5:14 HSV) Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
De Teruggetrokkene Geplaatst: 29 September 2023 Delen Geplaatst: 29 September 2023 Op 24-9-2023 om 10:35, Antoon zei: Je stinkt zo uit je adem, tenminste bij witte knoflook, mijn gevoel zegt dat knoflook gezond is, ook de mening van deskundigen, van zwarte knoflook weet ik niets, het is voor het eerst dat ik hiervan hoor. Ik doe altijd een stuk of 10 teentjes knoflook in de pastasaus. Ik kook de saus maar heel even zodat de vitamines niet verloren gaan. De knoflook blijft dan ook redelijk scherp. Toch hoor ik nooit van anderen dat mijn adem stinkt. Zelf kan ik de adem van knoflook wel verdragen. De bacteriënlucht van mensen die niet flossen vind ik echt vies. Dan stap ik terug Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Joshua Geplaatst: 11 Oktober 2023 Auteur Delen Geplaatst: 11 Oktober 2023 Op 29-9-2023 om 15:52, De Teruggetrokkene zei: De bacteriënlucht van mensen die niet flossen vind ik echt vies. Dan stap ik terug Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Visje1959 Geplaatst: 15 November 2023 Delen Geplaatst: 15 November 2023 dacht ik toch dat het een apart soort was... Maar bedankt voor de info ! ;) Knoflook is heel erg gezond ! Als je niet zo uit je mond wilt ruiken kan je tegelijk of naderhand peterselie nemen Ook heel gezond hahahaa Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.