Ga naar inhoud

Ron

Lid
  • Aantal items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Ron's prestaties

Nieuw Lid

Nieuw Lid (1/13)

  • Één Week Later
  • Één Maand Later
  • Eerste Post

Recente badges

0

Reputatie

  1. Het probleem is niet zozeer de patat maar de vetten waarin ze gebakken worden. Als het om gewichtsverlies gaat, zijn niet alle vetten en oliën hetzelfde. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat het veel minder waarschijnlijk is dat verzadigde dierlijke vetten gewichtstoename veroorzaken dan meervoudig onverzadigde plantaardige oliën. Uit één onderzoek bleek bijvoorbeeld dat muizen die overmatig maïsolie kregen, een verhoogde calorie-inname en obesitas hadden. In een andere werden 6 ratten verdeeld in verschillende groepen die diëten kregen met identieke hoeveelheden calorieën uit vet, eiwitten en koolhydraten, maar met verschillende soorten vetten. De ratten in de groep die vet uit saffloerolie kregen, hadden een toename van het totale lichaamsgewicht met 12,3% vergeleken met de ratten die traditionele vetten aten. De gewichtstoename was lager bij ratten die een groter aandeel verzadigde vetten kregen. Voor de gemiddelde mens vertaalt een toename van 12,3% in het totale lichaamsgewicht zich in 23 pond. Plantaardige oliën die zijn verwarmd, zijn zelfs nog obesogeen. In een gerandomiseerd onderzoek met konijnen kregen drie groepen konijnen toegang tot identiek voedsel, met slechts één verschil: de eerste groep konijnen kreeg onverwarmde plantaardige olie, de tweede groep kreeg plantaardige olie die één keer verwarmd was, en de de derde groep kreeg plantaardige olie die herhaaldelijk meerdere keren was verwarmd – zoals gebeurt in frituurpannen. Al het andere aan hun dieet bleef hetzelfde. De verrassende uitkomst was dat vergeleken met de groep konijnen die onverwarmde olie aten, de groep die enkel verwarmde olie at 6% meer gewicht aankwam, en de groep die herhaaldelijk verwarmde olie at 45% meer gewicht kreeg – ook al consumeerden de konijnen die verwarmde olie aten feitelijk een iets lager caloriegehalte. Het lijkt erop dat in plantaardige olie gebakken voedsel de grootste vijand van lijners is. Lijners zijn vaak terughoudend in het omarmen van verzadigde dierlijke vetten, omdat ze de propaganda geloven dat boter en reuzel je dik zullen maken. Maar de wetenschap suggereert iets anders. Een studie 9 van de Temple University School of Medicine biedt bijvoorbeeld een welkome rechtvaardiging voor Atkins en andere beoefenaars die volhouden dat de beste manier om af te vallen het eten van veel vet is: dierlijk vet. Het onderzoek vond plaats in een klinisch onderzoekscentrum waar elke gegeten en verbruikte calorie werd gemeten. Na een week normaal eten volgden 10 zwaarlijvige patiënten met diabetes type 2 een dieet dat koolhydraten beperkte tot 20 gram per dag, maar onbeperkte eiwitten en vetten toestond. Toen koolhydraten uit het dieet verdwenen, verminderden de patiënten spontaan hun dagelijkse energieverbruik met 1.000 calorieën per dag. “Toen de koolhydraten beperkt werden,” zei hoofdonderzoeker Guenther Boden, MD, “verlaagden de proefpersonen spontaan hun calorie-inname tot een niveau dat geschikt was voor hun lengte, compenseerden ze niet door meer eiwitten of vet te eten, en verloren ze gewicht. We kwamen tot de conclusie dat overmatig overeten werd veroorzaakt door koolhydraten.” Naast caloriereductie en gewichtsverlies ervoeren de proefpersonen aanzienlijk verbeterde glucosespiegels en insulinegevoeligheid, evenals lagere triglyceriden en cholesterol. Het interessante aan dit onderzoek was dat de proefpersonen niet bewust probeerden het aantal calorieën te beperken of af te vallen, wat aantoont dat het beperken van koolhydraten en het verhogen van het vetgehalte in het dieet beter werkt dan wilskracht.
  2. Ben je geinteresserd? Ga naar https://www.youtube.com/@mystischeWelt
×
×
  • Nieuwe aanmaken...