Ga naar inhoud

Wat zijn jullie favoriete frituur snacks?


Joshua

Aanbevolen berichten

6 uur geleden, Flieko zei:

Mijn lijstje: 

-Vlammetjes (met zoet scherpe saus😋)

-Frikandel met extra veel curry

-Kaassouffle 

-Friet (de beste zijn van de snackbar)

-Bitterballen (van de Aldi)

Haha, een kenner zo te zien.

Vroeger nam ik vaak een berenhap met uien en pindasaus, maar sinds ik vegetariër ben blijft er niet zo veel over.

Neem meestal een patat op de markt. Maar die friettent is wel goed, maar ook schrikbarend duur geworden. Betaal daar nu 3,60 voor een patatje met.

Link naar reactie
Delen op andere sites

13 uur geleden, Sherlock zei:

Haha, een kenner zo te zien.

Vroeger nam ik vaak een berenhap met uien en pindasaus, maar sinds ik vegetariër ben blijft er niet zo veel over.

Neem meestal een patat op de markt. Maar die friettent is wel goed, maar ook schrikbarend duur geworden. Betaal daar nu 3,60 voor een patatje met.

Wat denk je van een frituurpan of anderszins mogelijkheden zonder vet maar met hete lucht, ik heb er een, koop een baal patat bij de super, en het hoeft niet zo duur te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, Antoon zei:

Wat denk je van een frituurpan of anderszins mogelijkheden zonder vet maar met hete lucht, ik heb er een, koop een baal patat bij de super, en het hoeft niet zo duur te zijn.

Is dat wel lekker, patat gebakken met hete lucht? Ik denk altijd dat de lekkere smaak komt door het frituurvet, of is dat niet zo?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sinds we een airfryer hebben eet ik nog maar hoogst zelden een patatje van de patatzaak en dat alleen als ik overdag in de stad loop en trek heb en er een Bram in de buurt is, uit het vuistje eten. Uit de airfryer is veel lekkerder vind ik. Vooral als je zelf verse patatjes of schijfjes snijdt van verse aardappelen.  En dan de gesneden aardappelen marineren (nou ja, in een bak gooien en dan het volgende mengsel erdoor kneden en dan meteen in de airfryer doen)  in een mengsel van twee eetlepels olijfolie, flink zeezout (uit zo’n molentje van Verstegen), uipoeder, paprikapoeder mild en paprikapoeder gerookt.  En dan 25 minuten in de airfryer op 190 graden. Tussendoor even schudden. Heerlijk. Daar kan geen patatzaak tegenop.

aangepast door Divine_will
  • Like 1

Als God's woord binnenkomt geeft het licht;
Het geeft begrip en inzicht aan de eenvoudigen (Psalmen 119:130)


 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 31-1-2023 om 16:36, Divine_will zei:

En dan de gesneden aardappelen marineren (nou ja, in een bak gooien en dan het volgende mengsel erdoor kneden en dan meteen in de airfryer doen)  in een mengsel van twee eetlepels olijfolie, flink zeezout (uit zo’n molentje van Verstegen), uipoeder, paprikapoeder mild en paprikapoeder gerookt.

Helemaal tot puree kneden? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 4-2-2023 om 00:09, Flieko zei:

Hou je van vlammetjes? Beetje zonnebloemolie erop en in de airfryer. Die gaan daar goed in.

Ik ben een veganist die af en toe tussendoor wat vlees(producten) eet. Eerlijk gezegd leken vlammetjes me wel lekker. Ik heb nog gekeken naar Vlammetjes op Jumbo, maar die bevatten helaas 48% varkensvlees. Zelf houdt ik niet van varkensvlees.

Voor mij als veganist zijn gedroogde peulvruchten een onmisbare voedingsbron. Een klein beetje baking soda bij het weekwater van de peulvruchten verkort de inweektijd; en als je de peulvruchten in dat zelfde weekwater kookt waaraan je baking soda hebt toegevoegd verkort je de kooktijd. Ik koop bijna geen kant en klare peulvruchten uit blik of fles.

Ontwaak, u die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten. (Efeze 5:14 HSV)

Link naar reactie
Delen op andere sites

9 minuten geleden, Watchman_Ricky zei:

Een klein beetje baking soda bij het weekwater van de peulvruchten verkort de inweektijd; en als je de peulvruchten in dat zelfde weekwater kookt waaraan je baking soda hebt toegevoegd verkort je de kooktijd. Ik koop bijna geen kant en klare peulvruchten uit blik of fles.

Goeie tip! Ga ik onthouden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

6 minuten geleden, Flieko zei:

Goeie tip! Ga ik onthouden.

Als ik gedroogde peulvruchten maak pas ik de verhouding toe van 1:3, dus per 100 gram gedroogde peul vruchten gebruik ik 3 dl (300ml) water. Bij een pak gedroogde peulvruchten van 500gr gebruik ik 1,5 liter water en een afgestreken theelepel baking soda. Bij een kilo peulvruchten gebruik ik 3 liter water en een volle theelepel. Als je teveel baking soda bij het eten doet verandert de smaak en smaakt het m.i. minder lekker.

Ontwaak, u die slaapt, en sta op uit de doden, en Christus zal over u lichten. (Efeze 5:14 HSV)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...