Ga naar inhoud

Groningen verbiedt dragen van voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden


Joshua

Aanbevolen berichten

 

In de gemeente Groningen geldt vanaf 1 maart een verbod op het dragen van messen en andere voorwerpen die als wapen gebruikt kunnen worden. Het verbod geldt straks in openbare ruimtes zoals straten, pleinen en parken.
 
De gemeente wil dat minder mensen slachtoffer worden van geweld met wapens. Het gaat om voorwerpen die wettelijk niet verboden zijn, maar wel als wapen gebruikt kunnen worden, zoals keukenmessen, priemen en zakmessen. Wapens zoals stiletto's en vlindermessen zijn nu al verboden.

Als het voorwerp zodanig is ingepakt dat het niet gebruik kan worden, dan geldt het verbod niet. Zo mag een keukenmes in de verpakking wel gewoon van de winkel naar huis gebracht worden.

Politie of handhavers die wapens bij iemand aantreffen, nemen deze voorwerpen in beslag. Overtreders kunnen een boete krijgen. Jongeren van 12 tot achttien jaar moeten zich melden bij bureau Halt en krijgen een leerstraf.

De burgemeester heeft zijn bevoegdheid ingezet om een gebied aan te wijzen waar het wapenverbod geldt. Die bevoegdheid heeft hij op grond van de algemene plaatselijke verordening (apv).

Volgens de gemeente loopt het verbod vooruit op een landelijk wetsvoorstel. Een landelijk wapenverbod wordt ondersteund door de politie, het Openbaar Ministerie en Stichting Halt.

 

aangepast door Flieko
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...