Ga naar inhoud

Magnesiumcitraat en de Mogelijke Risico's


Eleazar

Aanbevolen berichten

 

Magnesiumcitraat en de Mogelijke Risico's

Ik wil graag een onderwerp van bezorgdheid aankaarten met betrekking tot het populaire supplement dat bekend staat als "magnesiumcitraat." Hoewel het algemeen wordt aangenomen dat het de opname van magnesium verbetert vanwege het citroenzuurcomponent, zijn er enkele mogelijke gevaren verbonden aan deze vorm van suppletie.

Een punt om te overwegen is dat het binden van magnesiumoxide aan citroenzuur in magnesiumcitraat de opname kan verhogen. Aan de andere kant kan dit mogelijk leiden tot niet-ionische magnesiumoxide-nanodeeltjes die in de bloedbaan terechtkomen. Dit roept vragen op over het vermogen van het lichaam om deze deeltjes effectief te gebruiken en kan mischien zelfs problemen veroorzaken op cellulair niveau.

Bovendien kan het afbreken van magnesiumcitraat tot magnesiumoxide, zodra het citroenzuurmolecuul is gemetaboliseerd, leiden tot onnauwkeurige bloedresultaten voor de magnesiumstatus. Dit kan zowel zorgverleners als patiënten misleiden in het begrijpen van hun werkelijke magnesiumniveaus.

Daarom is het essentieel om voorzichtig te zijn bij het gebruik van magnesiumcitraat-supplementen. Hoewel het misschien een voordelige optie lijkt vanwege de verhoogde opname, moeten we ons bewust zijn van de mogelijke risico's die gepaard gaan met de aanwezigheid van magnesiumoxide-nanodeeltjes in het lichaam.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Mischien is het beter om helemaal niet van die rare chemische verbindingen te slikken. Het is zoiezo wss helemaal niet veilig. Denk aan koper gebonden, zonder co factors aan glycine. Wie weet pleurt die rare verbinding wel koper rechtstreeks in de glycine receptoren. Who knows? 

Ik heb zoveel supplementen geslikt de afgelopen 10 jaar, was alleen maar achteruit gegaan. Nu 2 jaar gestopt en 6 maanden met voeding bezig. Nu langzaam aan begint er heel iets verandering in te komen. Een positieve verandering.

Met de cronometer kun je je zien wat je per dag binnenkrijgt. Voor mij wel een motivatie en een soort stok achter de deur. Eerst zorgen genoeg binnen te krijgen en daarna pas snacken.

Kijk hoe mooi, en allemaal natuurlijk. Geen chemische supplementen zonder co factors meer.

IMG_20230905_233318.jpg

IMG_20230905_233242.jpg

 

 

Als je gezondheid naar de kloten is, dan ga je inzien hoe belangerijk het is. Goede voeding, de natuur in en vooral geen dom hypochondrisch advies volgen van mensen die hun handen kapot poetsen en je raar aankijken als je zegt niet tegen corona gevaccineerd te zijn. Gewoon normaal leven, normale voeding en je komt zo aan alle targets.

aangepast door Joshua
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...