Ga naar inhoud

Wie is het wezen van licht dat wordt ontmoet in bijna-doodervaringen?


Squidward

Aanbevolen berichten

 

Een van de meest voorkomende kenmerken van de zogenaamde bijna-doodervaring is het ontmoeten van een wezen van licht. Er wordt gezegd dat dit wezen liefde en warmte uitstraalt.

Er wordt door talloze (niet alle) individuen die beweren bijna-doodervaringen te hebben gehad, beweerd dat het wezen van licht dat ze tegenkwamen niemand minder was dan Jezus Christus. Hoewel het idee aanvankelijk aantrekkelijk klinkt, lijkt deze identificatie gebrekkig gezien het feit dat het zogenaamde wezen van licht doorgaans dingen zegt en doet die in strijd zijn met de Christus van de Bijbel. Aangezien Jezus dezelfde is gisteren, vandaag en voor altijd (Hebreeën 13:8), zou het onmogelijk zijn dat dit dezelfde Jezus is. Ik geloof dat veel mensen die bijna-doodervaringen doormaken, eigenlijk een valse Christus tegenkomen.

De "Jezus" (wezen van licht) die typisch wordt ontmoet in bijna-doodervaringen, leert dingen zoals:

- Dood is goed en hoeft niet te worden gevreesd.
- Zonde is geen probleem. Sterker nog, deze "Jezus" reageert vaak op menselijke zonde en tekortkomingen met humor.
- Er is geen hel om je zorgen over te maken.
- Alle mensen zijn welkom in de hemel, ongeacht of iemand geloof heeft gesteld in Christus.
- Alle religies zijn even geldig.

- Dit fenomeen/verschijnsel wordt vaak op tegenstrijdige wijze beschreven in diverse verhalen. Enkele ervaringen vertellen over individuen die dieper zijn gegaan in dit licht en geconfronteerd werden met angstaanjagende situaties.

Gezien het feit dat deze ideeën duidelijk ingaan tegen wat de Bijbelse Jezus onderwees, hebben we goede reden om te concluderen dat deze "Jezus" in feite een leugengeest (?) is dat zelfs zichzelf in verschillende BDE verhalen tegenspreekt.

"U bent uit uw vader de duivel, en de begeerten van uw vader wilt u doen. Hij was een mensenmoordenaar vanaf het begin, en staat niet in de waarheid, want er is geen waarheid in hem. Wanneer hij de leugen spreekt, spreekt hij vanuit wat van hemzelf is, want hij is een leugenaar en de vader van de leugen." — Johannes 8:44 NBV

We moeten onthouden dat Satan de mogelijkheid heeft om zich voor te doen als een "engel van het licht" en als een "dienaar van gerechtigheid."

En het is geen wonder, want de satan zelf verandert zich in een engel van het licht. Daarom is het geen groot wonder als ook zijn dienaars zich voordoen als dienaars van gerechtigheid; maar hun einde zal zijn naar hun werken. — 2 Korintiërs 11:14-15 NBV

Zijn doel is natuurlijk om mensen op het verkeerde pad te brengen. Hij is er blij mee om een wezen van licht na te bootsen als het resultaat is dat hij mensen weg kan leiden van de ware Christus van de Schrift.

In overeenstemming hiermee is het feit dat velen die bijna-doodervaringen hebben gehad, uit de ervaring komen met een lager beeld van de Schrift. Iemand concludeerde dat "de Heer niet geïnteresseerd is in theologie," en een ander zei dat God "helemaal niet geeft om kerkelijke leerstellingen." De ware Christus van de Schrift is echter zeker geïnteresseerd in de juiste leer.

Toen zei Jezus tegen de Joden die in Hem geloofden: "Als u in Mijn woord blijft, bent u werkelijk Mijn discipelen, en u zult de waarheid kennen, en de waarheid zal u vrijmaken." — Johannes 8:31-32 NBV

Nu beweren andere individuen, met name zij die verbonden zijn met niet-christelijke religies, dat het wezen van licht Boeddha, of Krishna, of een andere leider van een bepaalde wereldreligie was. Dit zou zeker "rode vlaggen" moeten oproepen in de gedachten van christenen. Satan, de grote vervalser, probeert mensen van ALLE religies weg te houden bij de ware Christus van de Bijbel.

 

aangepast door Squidward
Verschillende toevoegingen
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben het boek aan het lezen dat Pim van Lommel over dit onderwerp heeft geschreven. De meeste mensen zijn niet bang meer voor de dood na zo'n ervaring. Ik vermoed dat in deze staat van bewustzijn de duivel nog in staat is om mensen te misleiden. Ik geloof in het geschreven woord van God. Wij moeten ons bekeren tijdens ons leven op aarde om na dit leven iets goeds en moois te krijgen. Geloof je in je zelf, het universum of allerlei andere leugens dan ga je naar de hel. Dat komt in de bijna dood ervaring maar zeer zelden terug omdat de duivel daar vermoedelijk nog steeds van invloed kan zijn. 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...