Ga naar inhoud

Er komt steeds meer fraude boven water bij Pfizer


Veritas

Aanbevolen berichten

Het volgende is een verslag van wat er gebeurde met Brook Jackson die tijdens de proeven met het vaccin bij Pfizer op allerlei onregelmatigheden stuitte en aan de bel trok:


 

Brook Jackson is een klinisch onderzoeker uit Texas. In september 2020 werd Brook ingehuurd om te werken als regionaal directeur op twee van de drie klinische onderzoekslocaties in Texas voor het fase III-mRNA-vaccin van Pfizer.

Ventavia is het bedrijf waaraan Pfizer de proeven heeft uitbesteed, en het bedrijf dat Brook heeft ingehuurd.

Ik geloofde dat het ontwikkelen van een veilig en effectief vaccin tegen COVID-19 een kwestie van urgentie was, maar geen excuus om te bezuinigen op klinische proeven en het wetenschappelijke proces te misbruiken.

In week 3 van haar dienstverband was Brook getuige geweest van zoveel onvergeeflijke ongelukken en protocollen die werden verbroken dat ze het gevoel had dat er geen andere optie was dan te documenteren en te rapporteren wat ze zag. Wat zich ontvouwde tijdens haar korte tijd bij Ventavia en in de maanden die volgden, is echt verbluffend. Ik zal proberen het hier vast te leggen, op basis van een interview dat ze gisteren deed met Daniel Horowitz.

Het milieu was er een van immense druk. Pfizer was in de race van zijn leven om als eerste een veilig en effectief vaccin voor Covid-19 op de markt te brengen. De bedrijven die ze inhuurden om klinische proeven uit te voeren, werden betaald per patiënt die ze inschreven, en snel. Er waren 1200 patiënten ingeschreven in Brook’s onderdeel van het onderzoek, en het team was zo onderbemand dat het onmogelijk zou zijn geweest voor de patiënten om allemaal veilig en goed te worden verzorgd.

Na het melden van de ongelukken aan haar directe managers meerdere keren, en getuige te zijn geweest van hen die probeerden de problemen te verbergen in plaats van ermee om te gaan, diende Brook een officieel rapport in bij de FDA. Zes uur later kreeg ze een telefoontje van Ventavia dat ze ontslagen was. Brook nam contact op met een advocaat en spande een rechtszaak aan tegen Pfizer en Ventavia, wat ertoe leidde dat de zaak meer dan een jaar voor het publiek werd verzegeld en Brook verbood om in het openbaar te spreken. De zaak is onlangs ontzegeld en baant zich een weg door de rechtbanken, wat ons naar de lijst van haar bevindingen en rapporten brengt.

De temperatuur waarbij de flacons met het vaccin werden bewaard, was maandenlang buiten het veilige bereik. Dit had alle vaccins die daar waren opgeslagen moeten diskwalificeren.

Familieleden van Ventavia-medewerkers werden ingeschreven in het onderzoek, wat een duidelijk belangenconflict is met betrekking tot bevooroordeelde gegevensrapportage.

De CEO van Ventavia en haar hele familie waren ingeschreven in het onderzoek. We weten niet dat ze er niet voor hebben gekozen om in de vaccinarm van de proef te zitten. Hoe kunnen ze bijwerkingen nauwkeurig rapporteren?

De patiënten werden voortijdig ongeblindeerd, waardoor de gegevens werden besmet.

Ventavia was zwaar onderbemand. Er waren 5 onderzoeksruimtes, 4-5 personeelsleden en 40 + patiënten per dag. Het is onmogelijk om het protocol goed uit te voeren in die omstandigheden.

De onderbezetting creëerde een omgeving waarin het gemakkelijk en bijna noodzakelijk was om gegevens te fabriceren en te vervalsen. Er was zoveel druk dat als er een stukje data ontbrak in een patiëntendossier, ze "gewoon iets zouden schrijven" om de rapporten in beweging te krijgen.

De haast om door de proeven te komen was zo groot bij Pfizer en Ventavia dat ze hard hebben gepusht om zo snel mogelijk zoveel mogelijk ppl's in te schrijven. Veel ongekwalificeerde deelnemers waren ingeschreven.

Het toch al onderbezette team was ook ondergekwalificeerd en ze waren niet goed opgeleid met betrekking tot het protocol voor vaccinopslag en toediening.

De receptioniste van de kliniek was aangewezen als de enige persoon die de patiënten behandelde die placebo's kregen en ze injecteerden. Brooke keek naar haar achtergrond en ze had nul medische ervaring. Nul. Voor Ventavia werkte ze in een restaurant. Nu is ze verantwoordelijk voor het injecteren van mensen en het bewaren van kritische onderzoeksgegevens.

Ook op de tweede locatie had de vaccinator die verantwoordelijk was voor het ontluiken nul protocoltraining. Brooke ontdekte dit nadat ze al een onbekend aantal mensen had geïnjecteerd.

Naalden werden niet goed weggegooid en werden liggend in de open lucht aangetroffen. Het is gevaarlijk om naalden te hebben gebruikt rond de medewerkers en patiënten.

Een monitor kwam gegevens bekijken en ontdekte dat er een sterfgeval in de kliniek was dat niet op de juiste kanalen was gemeld. Dat is onvergeeflijk. Als een patiënt een injectie krijgt en binnen het tijdsbestek van het onderzoek overlijdt, is het een absolute verwachting dat het overlijden onmiddellijk aan het bedrijf moet worden gemeld.

De medewerkers waren niet goed getraind in de juiste verdunningsverhouding van het vaccin. Brook was getuige van een verscheidenheid aan verdunningsniveaus als gevolg van ongekwalificeerde en ongetrainde werknemers.

Geïnformeerde toestemming: Het document met geïnformeerde toestemming bevat 26 pagina's met informatie over het onderzoek, het vaccin en het virus. Patiënten werden "geïnformeerd" over de documenten door een callcenterteam. Toen Brooke zelf tussenbeide kwam en met patiënten sprak, realiseerde ze zich dat ze NIET goed waren opgeleid en dat er geen geïnformeerde toestemming was geweest. Het kostte haar 2 uur om alles aan elke patiënt uit te leggen en ze was er getuige van dat de andere patiënten niet de hoffelijkheid van die uitleg hadden gehad. Honderden proefpersonen werden NIET op de juiste manier geïnformeerd.

In de patiëntendocumenten ontbraken handtekeningen en ontbrekende data. Toen Brook dit onder de aandacht van haar supervisors bracht, vertelden ze haar om een lijst van de problemen te maken en deze in te leveren. Later ontdekte ze dat ze de data hadden ingevuld en namens patiënten hadden getekend in plaats van contact op te nemen met de patiënt om het zelf te doen.

Er zijn 153 Ventavia klinische locaties in de VS. Brooke werkte op 2 locaties in Texas. Sinds ze naar buiten is getreden, hebben vijf andere Ventavia-medewerkers haar privé benaderd om ook wangedrag te melden.

Nadat Brook deze problemen had gesignaleerd en aan haar supervisor had gemeld, was er een pauze op de inschrijving van nieuwe patiënten, waardoor Brook het gevoel kreeg dat ze haar serieus namen. Kort daarna kreeg ze echter een sms-bericht van een Ventavia-manager die haar waarschuwde om niemand bij Pfizer te vertellen dat ze pauzeerden voor gemarkeerde problemen, maar om Pfizer te vertellen dat ze op schema lagen met het onderzoek. Op dit punt begreep ze dat het doel van de pauze was om de problemen op te ruimen om de gegevens aan Pfizer te presenteren.

Toen Brooke eenmaal begreep wat er aan de hand was, wilde ze eruit. Ze hadden een paar telefoontjes genaamd "Covid 1001 Cleanup Call", en toen Brooke weigerde deel te nemen, veranderde de houding ten opzichte van haar volledig.

Op 24 september 2020 werd ze in een vergadering bijeengeroepen om de foto's te bespreken die ze maakte van de problemen die duidelijk waren. De managers vielen haar aan tijdens het gesprek.

Op 25 september 2020 belde Brooke rechtstreeks de FDA en werd hij naar hun website geleid om een klacht in te dienen. Ze diende een klacht in met 14 problemen, te beginnen met de woorden "Het is zonder aarzeling dat ik problemen met de patiëntveiligheid rapporteer".

Een paar uur na het indienen van de klacht belde Ventavia en ontsloeg haar. Ze belde een advocaat en diende een "valse claimwet" in tegen Ventavia en Pfizer. Daarbij ging de zaak meteen onder verzegeling, wat betekende dat ze het onderzoek niet mocht bespreken, en dat bleef meer dan een jaar zo. Nu de Amerikaanse overheid heeft geweigerd zelf een onderzoek te openen, is de zaak ontzegeld.

https://www.iambrookjackson.com/

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...