Ga naar inhoud

Filosofische en andere teksten


Joshua

Aanbevolen berichten

 

"Moderne christenen zijn te tolerant, te aardig, te bezorgd om populair te zijn en te snel om excuses te maken voor zonde in al haar vormen. Gods volk zou bereid moeten zijn om voor God op te staan.""Het is waar dat de kerk heeft geleden onder strijdlustige mannen, maar ze heeft meer geleden onder timide predikers die liever aardig willen zijn dan juist. De laatsten hebben meer schade aangericht, als om geen andere reden dan dat er zoveel meer van hen zijn. Ik denk echter niet dat we onze keuze tussen de twee moeten maken. Het is volkomen mogelijk om ware liefde en moed tegelijkertijd te hebben."

 

aangepast door Flieko
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is niet zo moeilijk. Je bent christen of je bent het niet. Ga je water bij de wijn doen dan hoor je bij satan. Een ware christen is radicaal! Jezus was radicaal!
 

Dat betekent niet dat je niet hoeft na te denken over zienswijzen van andere stromingen.  Ik heb al regelmatig mijn zienswijze bij moeten stellen omdat ik de context verkeerd begreep. 

aangepast door De Teruggetrokkene
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...

De speech van Paul Harvey: If I were the Devil in het Nederlands. (Er kunnen fouten inzitten)

 

"Als ik de Duivel was... Als ik de Prins van de Duisternis was, zou ik de hele wereld in duisternis willen hullen. Ik zou een derde van zijn grondgebied willen hebben en vier vijfde van zijn bevolking, maar ik zou niet tevreden zijn totdat ik de rijpste appel aan de boom had geplukt - Jij. Dus zou ik doen wat nodig is om de Verenigde Staten over te nemen. Ik zou eerst de kerken ondermijnen - Ik zou beginnen met een campagne van gefluister. Met de wijsheid van een slang zou ik je toefluisteren, zoals ik tot Eva fluisterde: 'Doe wat je wilt.'

"Aan de jongeren zou ik influisteren dat 'De Bijbel een mythe is.' Ik zou ze overtuigen dat de mens God heeft geschapen in plaats van andersom. Ik zou ze vertellen dat wat slecht is, goed is en wat goed is, ouderwets. En de ouderen zou ik leren om na mij te bidden, 'Onze Vader, die in Washington is...'"

"En dan zou ik me organiseren. Ik zou auteurs opleiden in het maken van sensatiebeluste literatuur, zodat alles anders saai en oninteressant zou lijken. Ik zou dreigen met vuilere films op televisie en vice versa. Ik zou narcotica verkopen aan wie ik kon. Ik zou alcohol verkopen aan dames en heren van stand. Ik zou de rest verdoven met pillen.

"Als ik de Duivel was, zou ik al snel gezinnen in oorlog met zichzelf hebben, kerken in oorlog met zichzelf, en naties in oorlog met zichzelf, totdat elk van hen op zijn beurt zou worden verslonden. En met beloften van hogere kijkcijfers zou ik meeslepende media hebben die de vlammen aanwakkeren.

"Als ik de Duivel was, zou ik scholen aanmoedigen om jonge intellecten te verfijnen, maar nalaten om emoties te disciplineren. Ik zou docenten vertellen om die studenten wild te laten rondrennen. En voordat je het wist, zouden er drugshonden en metaaldetectoren bij elke schooldeur zijn. Binnen een decennium zouden de gevangenissen uitpuilen en zouden rechters pornografie promoten. Spoedig zou ik God uit het gerechtsgebouw, het schoolgebouw en vervolgens uit het Congresgebouw verdrijven. In Zijn eigen kerken zou ik psychologie in plaats van religie invoeren en wetenschap tot godheid verheffen. Ik zou priesters en predikanten verleiden om jongens en meisjes en kerkgeld te misbruiken.

"Als ik de Duivel was, zou ik het symbool van Pasen een ei maken en het symbool van Kerstmis een fles. Als ik de Duivel was, zou ik wegnemen van degenen die hebben en geven aan degenen die willen, totdat ik de ambitie van de gedrevenen zou hebben gedood. En wat wil je wedden? Ik zou hele staten zo ver krijgen om gokken te promoten als de manier om rijk te worden? Ik zou waarschuwen tegen extremen en hard werken op het gebied van patriottisme, moreel gedrag.

"Ik zou de jongeren ervan overtuigen dat het huwelijk ouderwets is, dat 'swingen' leuker is, dat wat je op tv ziet de manier is om te zijn. En zo zou ik je in het openbaar uitkleden en je verleiden om met ziekten naar bed te gaan waarvoor geen genezing is. Met andere woorden, als ik de Duivel was, zou ik gewoon doorgaan met wat hij doet."

 

 

 

aangepast door Joshua
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
3 uur geleden, Joshua zei:

"it's better to be alone than to be with people who make you feel alone" 

Dit gevoel heb ik zo vaak gehad in mijn leven, dat ik er ook naar ben gaan leven. Het is een soort van zelfbescherming. Ik zeg niet dat het goed is maar het is erg herkenbaar. Gelukkig heb ik God leren kennen en voel ik me eigenlijk nooit eenzaam. Uiteindelijk is God ook de enige weg naar geluk. Zonder de ervaring van het tegenvallende leven was ik waarschijnlijk nooit op zoek gegaan naar God. Als je Hem gaat geloven dan begint de zin van het leven pas echt! 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

"And if it seem evil unto you to serve the Lord, choose you this day whom ye will serve; whether the gods which your fathers served that were on the other side of the flood, or the gods of the Amorites, in whose land ye dwell: but as for me and my house, we will serve the Lord." Joshua

  • Like 1

And God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in the which is the fruit of a tree yielding seed; to you it shall be for meat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

 

Matthew 5:43-48You have heard that it was said, “You shall love your neighbor and hate your enemy.” But I say to you, Love your enemies and pray for those who persecute you, so that you may be sons of your Father who is in heaven.

aangepast door Joshua
  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

 

Galatians 1:10 For do I now persuade men, or God? Or do I seek to please men? For if I yet pleased men, I should not be the servant of Christ.

 

And God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in the which is the fruit of a tree yielding seed; to you it shall be for meat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Romans 1:22-27

For this cause God gave them up unto vile affections: for even their women did change the natural use into that which is against nature:

And likewise also the men, leaving the natural use of the woman, burned in their lust one toward another; men with men working that which is unseemly, and receiving in themselves that recompence of their error which was meet.

 

 

 

 

aangepast door Joshua
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...