Ga naar inhoud

Democratie zal onherroepelijk leiden tot tirannie


Aanbevolen berichten

In de vierde eeuw voor Christus zei de Griekse wijsgeer Plato het volgende:

"Tirannie komt van nature voort uit democratie, en de ergste vorm van tirannie en slavernij komt voort uit de meest extreme vorm van vrijheid."

We hebben vandaag een artikel gepubliceerd van een lezer over dit onderwerp.

Heeft deze lezer gelijk en is democratie iets waar we eigenlijk helemaal niet blij mee moeten zijn en wat is dan het alternatief?

https://niburu.co/lezersbrieven/19472-democratie-kan-alleen-maar-eindigen-in-tirannie

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij leven helaas al heel lang niet meer in een democratie.

Mijn twijfels over het geloof in democratie zijn geworteld in de constante misleiding die we ervaren. Via uiteenlopende communicatiekanalen wordt er een lus gecreëerd waarin bepaald wordt wat als de juiste en wat als de verkeerde mening wordt beschouwd, vaak onder het mom van "diversiteit". Zij die niet in lijn zijn met de als "juist" beschouwde opvattingen, worden buitengesloten van dit zogenaamde diverse discours, en worden op talloze manieren eraan herinnerd dat ze geen deel uitmaken van deze vermeende diversiteit.

Democratie zou in essentie moeten betekenen dat het volk regeert. Echter, wanneer het volk beïnvloedbaar blijkt te zijn of wanneer mensen terughoudend worden om de als "verkeerd" bestempelde meningen te uiten, verliest de democratie haar intrinsieke waarde. Een gezonde democratie gedijt bij openheid, bij de vrije uitwisseling van ideeën en meningen. Het censureren van de waarheid en het toepassen van cancel culture in naam van diversiteit ondermijnen de fundamenten van een democratisch systeem.

De ware kracht van democratie ligt in haar vermogen om een verscheidenheid aan perspectieven te omarmen, zelfs als deze afwijken van de heersende opvattingen. Het is essentieel dat de vrijheid van meningsuiting wordt gekoesterd en dat diverse standpunten worden verwelkomd in plaats van ontmoedigd. Een democratisch systeem dat niet in staat is om deze basisprincipes te waarborgen, staat bloot aan het risico van een oppervlakkige schijn van diversiteit, terwijl het in werkelijkheid een beperkt scala aan denkbeelden tolereert.

Het is van belang te benadrukken dat waarachtige democratie geen censuur nodig heeft, omdat ze gedijt op open en eerlijke discussies. Diversiteit mag geen alibi zijn voor het onderdrukken van afwijkende meningen; integendeel, het zou een bron van kracht moeten zijn, voortkomend uit de erkenning dat ware vooruitgang en begrip voortkomen uit de confrontatie met verschillende perspectieven. Als we daadwerkelijk willen dat democratie haar betekenis behoudt en florerend blijft, moeten we ons bewust zijn van de gevaren van manipulatie en intolerantie die haar kernprincipes kunnen ondermijnen.

And God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in the which is the fruit of a tree yielding seed; to you it shall be for meat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

28 minuten geleden, Niburu.co zei:

Als het artikel geweld afwijst, hoe zouden ze Hitler dan zonder geweld verslagen moeten hebben?

Als oorlog het middel is om doelen te bereiken , is oorlog ook het middel om fascisme te stoppen.

Niet dat ik hierbij oproep tot geweld, maar dat ik nog geen andere succesvolle methode gezien heb.

And God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in the which is the fruit of a tree yielding seed; to you it shall be for meat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 2-3-2024 om 10:12, Niburu.co zei:

Heeft deze lezer gelijk en is democratie iets waar we eigenlijk helemaal niet blij mee moeten zijn en wat is dan het alternatief?

Democratie is een prima principe en volgens mij heeft het ook jarenlang redelijk gefunctioneerd. Nu is het echter zo dat de regeringen geïnfiltreerd zijn door bijvoorbeeld het WEF. Ik vermoed dat de politici zijn omgekocht en enkel de wil van hun bazen uitvoeren. Wellicht is het stemmen nog wel een beetje eerlijk maar als er een ongewenst kabinet ontstaat dan weten ze dat alsnog te ondermijnen. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...