Ik schaam me soms diep dat ik vlees zo lekker vind, echt waar. En ik ben ook een grote dierenvriend, daarom dank ik het dier ook als het op mijn bord ligt en gooi ik ook nooit iets weg. Maar ik vind het wel erg, omdat ik het zo lekker vindt.
De laatste jaren eten we wel minder vlees, het lukt me al om creatiever te zijn in de vegetarische keuken, dus ik kan wel al trots zijn dat we het vlees toch zo’n 3 a 4 dagen kunnen laten. Maar volledig, moeilijk, echt wel. Ook bij vis, dat zijn toch ook beestjes? En eitjes? De kippen zien daar toch ook van af? Ik koop ze wel biologisch, maar dan nog.
Wat vind je zelf van de vegetarische producten op de markt? Mijn bolognaise zonder gehakt, maar met quorn is sinds kort eindelijk op smaak zoals als een echte bolognaise hoort, dus daar kan ik eindelijk genoegen mee nemen. Maar al die burgers, zijn die gezond? We vinden ze lekker, maar twijfelen soms of die wel goed zijn.
Idd heel interessant wat je over Adam en Eva zegt en eigenlijk ook logisch. Het bevestigd nog maar eens wat een kennis ons verteld over het eten van vlees.
Ook interessant wat je verteld over het weken van peulvruchten en het welwater dat de vit b bevat. Ik houd dit zeker in gedachten om dit toe te passen als ik het ooit zou doen. Ik heb peulvruchten liggen, maar er die eerste keer aan beginnen eh…
Heb je toevallig ook ervaring met het zelf maken van notenmelk? Ik heb het wel al gedaan, en dan van de pulp crackers gemaakt. Ook daar raden ze bij elk recept dat ik zie, aan om het weekwater weg te gieten.