Ga naar inhoud

De Russische Z wordt strafbaar in delen van Duitsland


Pieter65

Aanbevolen berichten

Ik vind het wel heel bijzonder hoe stap voor stap de vrijheid van meningsuiting wordt weg gehaald.

Volgens mij mag je wettelijk gezien nog steeds een eigen mening vormen omtrent de situatie in Oekraïne. Ook mag je zelf kiezen of Oekraïne gelijk heeft of Rusland.

Maar, toch schijnt dat in Duitsland al niet meer zo te werken:

 

Wie in Beieren het pro-Russische Z-symbool toont, kan rekenen op strafrechtelijke vervolging. Minister van Justitie van de Zuid-Duitse deelstaat Georg Eisenreich zei vrijdag dat het strafrecht vervolging toestaat van mensen die bepaalde misdrijven verdedigen, waaronder geweldsmisdrijven. De oorlog die Rusland in Oekraïne voert, druist in tegen het internationaal recht en is misdadig, aldus de minister. Het Openbaar Ministerie treedt daarom op tegen iedereen die ideologisch steun betuigt aan die oorlog.

"De vrijheid van meningsuiting is een groot goed in onze grondwet", zei Eisenreich tegen persbureau DPA. "De vrijheid van meningsuiting eindigt echter daar, waar het strafrecht begint."

Veel Russische legervoertuigen die deelnemen aan de strijd in Oekraïne zijn beschilderd met een letter Z. Waarom is niet duidelijk. Mogelijk staat de letter voor het woord "zapad", dat westen betekent. Dat kan duiden op het legerdistrict waar de troepen vandaan komen of op de windrichting waarin de aanval plaatsvindt. De letter is in korte tijd uitgegroeid tot een pro-Russisch symbool.

Wie in Beieren met het Z-symbool rondloopt, riskeert een boete of een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

Met andere woorden: de vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar we pakken het toch lekker af. Of zie ik iets over het hoofd?

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uur geleden, Tamme zei:

Gewoon doorlopen

Doorlopen kan niet iedereen wordt aan gehouden dan kijken ze of je  in je naam hebt Z ...................zo ja wordt  je gelijk afgevoerd naar een strafkamp diep in de  bergen als je Nederlander bent op transport en wordt je opgesloten in een strafkamp diep in de bossen van  Drenthe, en heb geen geen recht op een advocaat,met een Z.......................  ben je rechteloos.

aangepast door Lichtzwaard

Christus Vincit Christus Regnat Christus Imperat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...