Ga naar inhoud

Witte Huis roept op tot nieuwe wereldtop op 12 mei 2022 over covid190


Pieter65

Aanbevolen berichten

Wij denken misschien dat het allemaal voorbij is met covid-19 en worden door het niet nadenkend deel van het land dan ook al snel wappies genoemd.

Maar, als je de volgende verklaring van het Witte Huis leest, dan weet je dat het nog lang niet over is en dat het binnen niet al te lange tijd allemaal weer opnieuw zal beginnen. Ze roepen in de verklaring dan ook gewoon op om de wereld te vaccineren.

 

De Verenigde Staten als eerste voorzitter van de COVID-top, Belize, als CARICOM-voorzitter; Duitsland, dat het voorzitterschap van de G7 bekleedt; Indonesië, dat het voorzitterschap van de G20 bekleedt; en Senegal als voorzitter van de Afrikaanse Unie, zijn verheugd aan te kondigen dat we mede-gastheer zullen zijn van de tweede Wereldwijde COVID-19-top, die virtueel zal worden gehouden op 12 mei 2022. De top zal onze collectieve inspanningen verdubbelen om een einde te maken aan de acute fase van de COVID-19-pandemie en ons voor te bereiden op toekomstige gezondheidsbedreigingen.

Deze top volgt op de eerste wereldwijde COVID-19-top die op 22 september 2021 door de Verenigde Staten is bijeengeroepen. Voorafgaand aan de top van 12 mei roepen we wereldleiders, leden van het maatschappelijk middenveld, niet-gouvernementele organisaties, filantropen en de particuliere sector op om nieuwe toezeggingen te doen en oplossingen te bieden om de wereld te vaccineren, nu levens te redden en betere gezondheidsbeveiliging op te bouwen - voor iedereen, overal.

De opkomst en verspreiding van nieuwe varianten, zoals Omicron, hebben de behoefte aan een strategie gericht op het beheersen van COVID-19 wereldwijd versterkt. Samen kunnen we de impact van COVID-19 beperken en degenen met het hoogste risico beschermen met vaccinaties, testen en behandelingen, acties om verstoring van routinematige gezondheidsdiensten te minimaliseren en door ondersteuning voor het multilaterale ACT-Accelerator-mechanisme. We weten dat we ons nu moeten voorbereiden op het opbouwen, ondersteunen en financieren van de wereldwijde capaciteit die we nodig hebben, niet alleen voor opkomende COVID-19-varianten, maar ook voor toekomstige gezondheidscrises. Om deze doelen te helpen bereiken, dringen we er bij alle landen en belanghebbenden op aan om te beloven dringende maatregelen te nemen om de systemen te creëren die we nodig hebben om de acute fase van COVID-19 te beëindigen, levens te redden en betere gezondheidsbeveiliging en gezondheidssystemen op te bouwen.

De top zal voortbouwen op de thema's en toezeggingen die tijdens de eerste top zijn gedaan en zal de nadruk leggen op het ondersteunen van lokaal geleide oplossingen voor zowel onmiddellijke als langetermijnuitdagingen, waaronder:

Injecties in de armen;

Het inzetten van tests en behandelingen, met name voor de populaties met het hoogste risico;

Uitbreiding en bescherming van het gezondheidspersoneel en minimalisering van verstoringen van routinematige en essentiële gezondheidsdiensten;

verbetering van de toegang tot medische tegenmaatregelen, met inbegrip van onderzoek en ontwikkeling en opschaling en diversificatie van de lokale en regionale productie; en

Het genereren van duurzame financiering voor pandemieparaatheid, gezondheidsbeveiliging en gezondheidsstelsels

We kijken uit naar een nieuwe succesvolle top om de internationale inspanningen in de strijd tegen COVID-19 voort te zetten en de wereldwijde voorbereiding op een pandemie te bevorderen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...