Ga naar inhoud

Economisch herstel


Barnabas

Aanbevolen berichten

De economie is op hol geslagen en arbeidskrachten zijn niet meer aan te slepen. De economie wordt om zeep geholpen door haar eigen succes waarbij arbeidskrachten aan de verzorging van de volgende generatie wordt onttrokken. De zorg voor kinderen door eigen ouders en de tijd die nodig is om hen een degelijek opvoeding te geven lijdt daar hevig onder. Steeds worden er meer arbeidskrchten aan het normale cirquit onttrokken, reeds begint men nog niet volledig opgeleidde jongeren in te zetten om de gaten in het profeesionele cirquit op te vullen. Dit talent wordt te vroeg en daarom te zwaar belast waardoor ook hun ouderschap verloren gaat aan arbeidsinzet. Daardoor wordt de behoefte aan zorg voor de volgende generatie steeds groter, denk aan arbeidskachten voor schoolopvang, armenzorg, prychiatrie, jeugdzorg, politieinzet ivm jeugcriminaliteit etc.. De vraag naar arbeidskrachten groiet hierdoor en dus worden er nog jongere mensen en/of buitenlandse arbeidskrachten aangetrokken. Inzake de eerste groep ontneemt men inzet tot gezonde opgroei van de jeugd en de tweede groep wordt aangetrokken omdat we zelf alle capabele mensen reeds aan de maatschappij onttrokken hebben.

Decennia geleden was de stand van de techniek minder hoog en was de economie minder efficient. Daardoor was de levensstandaard minder hoog en was men tevreden met minder. Nochthans leven we in een tijd waarbij armoede een groter probleem is dan ooit.Iedereen heeft nu een auto, huizen zijn groter en moderner, het gemiddelde bezit van de Nederlander is flink toegenomen. Echter wordt de levensstandaard opgedreven door het arbeidsbestel, de flexibiliteit dat men ver van huis moet kunnen werken ea zaken. Rijkdom wordt benut om economische groei mogelijk te maken. Tijd om te ontspannen wordt gebruikt om meer te verdienen, en mogelijkheden om spullen aan te schaffen worden als aondersteunend aan verrichten van arbeid gebruikt. De auto wordt ingezet om verder van huis te kunnen werken waardoor het wegennet belast wordt, milieuvervuiling ontstaat etc. Oplossen van deze problemen lukt niet vanwege gebrek aan arbeidskrachten in de rechtspraak om alle bezwaarprocedures te bemannen, daarnaast eist de betrokkenheid van alle betrokkenen veel inspanning van de overheid waardoor ok aan die kant veel arbeidskrachten nodig zijn.

Een stapje terug in de economie is absoluut noodzakelijk en een andere houding ten aanzien van arbeid is algemeen nodig. Dat wil zeggen dat het rijk worden zoals de bijbel over de Mammon spreetk verruild dient te worden door het dienen van Jezus Christus. Enerzijds belooft de bijbel dat de vrucht van de Geest van Christus grote rijkdom oplevert zoals in de gouden eeuw het geval was maar dat het omgekeerde niet werkt. Daardoor gaat onze economie kapot.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het volk krijgt het bestuur dat ze verdient.

Als ik tegen landgenoten zeg dat we als land beter zelfvoorzienend worden, laten ze zich een stikstofcrisis aanpraten. Wat ons nog minder zelfvoorzienend maakt.

De jeugd wordt gericht naar de digitale wereld en moeten tientallen genders van buiten leren van in de lagere school. Ouders halen de schouders op en lopen "solidair" mee en kijken reeds weg bij chemische sterilisaties...

De ondergang van deze samenleving is zelf evident.

And God said, Behold, I have given you every herb bearing seed, which is upon the face of all the earth, and every tree, in the which is the fruit of a tree yielding seed; to you it shall be for meat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 31-10-2023 om 09:44, De Teruggetrokkene zei:

Economie is te belangrijk geworden in de westerse maatschappij. Opgedreven door hebzuchtige machthebbers. Wij zijn eveneens hebzuchtig geworden en hebben de wereld mee verpest. Een stap terug gaat niemand vrijwillig doen. De machthebbers zullen ons tot stappen terug dwingen zodat zij dat zelf niet hoeven te doen. 

Sorry dat ik een beetje laat ben, maar corona heeft ons een lesje geleerd. Vertier zoeken in de kroeg werd een no. UItbundige feestjes, vergeet het maar. Waar was het heil. Bij moeder op schoot.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...