Ga naar inhoud

Oekraïne wist sporen uit van door Amerika gefinancierde biolaboratoria


Pieter65

Aanbevolen berichten

 

Het volgende is een bericht zoals dat door Russische media wordt verspreid. Ik heb geen idee of het waar is, maar de Russen zeggen dat ze binnenkort met bewijs zullen komen.

Het Russische ministerie van Defensie zegt dat Kiev wetenschappers opdracht heeft gegeven om monsters van pest, miltvuur en andere dodelijke ziekteverwekkers te vernietigen

Rusland beweert dat Oekraïne bewijs vernietigt van door de VS gefinancierd biowapenprogramma.

Toen Russische troepen Oekraïne binnentrokken, beval de regering in Kiev de "noodvernietiging" van ziekteverwekkers, waaronder pest en miltvuur in door de VS gefinancierde laboratoria in de buurt van de Russische grens, beweerde het ministerie van Defensie in Moskou zondag. Eerdere geruchten dat het Russische leger het gemunt had op door de VS gerunde biolabs werden afgeschreven als complottheorieën, maar het ministerie heeft beloofd zijn beweringen te ondersteunen met documenten.

"We hebben documentatie ontvangen van medewerkers van Oekraïense biolaboratorieën over de noodvernietiging op 24 februari van bijzonder gevaarlijke ziekteverwekkers van pest, miltvuur, tularemie, cholera en andere dodelijke ziekten", luidde een verklaring van het ministerie.

De verklaring beschuldigde het "Kiev-regime" van het uitvoeren van een "noodreiniging" om bewijs te verbergen van het vermeende biologische wapenprogramma, waarvan het ministerie beweerde dat het werd gefinancierd door de VS, en de productie van "biologische wapencomponenten" in ten minste twee laboratoria in de steden Poltava en Charkov omvatte, die beide de afgelopen dagen intense gevechten tussen Russische en Oekraïense troepen hebben gezien.

De documenten die door het ministerie zijn gepubliceerd, bevatten naar verluidt een bevel van het Oekraïense ministerie van Volksgezondheid om de ziekteverwekkers te vernietigen en lijsten van de ziektekiemen in kwestie.

"In de nabije toekomst zullen we de resultaten van de analyse presenteren", zei het ministerie, eraan toevoegend dat het gelooft dat de documenten zullen bewijzen dat Oekraïne en de VS artikel 1 van het VN-Verdrag inzake biologische wapens hebben geschonden. De VS, Oekraïne en Rusland behoren tot de meer dan 180 partijen bij dit verdrag, en volgens artikel 1 van de overeenkomst komen alle partijen overeen "onder geen enkele omstandigheid biologische wapens te ontwikkelen, produceren, opslaan, verwerven of behouden".

Vanaf het moment van publicatie van dit artikel heeft Washington geen commentaar gegeven op de beweringen van het ministerie, en Kiev ook niet.

In de eerste dagen van het Russische militaire offensief vorige maand circuleerden online beweringen dat Rusland zich richtte op door het Westen gefinancierde biolabs met raketaanvallen. Deze beschuldigingen werden nooit geverifieerd en werden door westerse bronnen weggehoond als samenzweringstheorieën, hoewel het Pentagon publiekelijk heeft verklaard dat het samenwerkt met de Oekraïense regering om "pathogenen en toxines van veiligheidsbelang in Oekraïense overheidsfaciliteiten te consolideren en veilig te stellen", voor "vreedzaam onderzoek en vaccinontwikkeling", aldus de Amerikaanse ambassade in Kiev.
 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...