Ga naar inhoud

Ze zijn als de dood voor een bankrun


Veritas

Aanbevolen berichten

Op het moment dat er ergens stront aan de knikker is hollen veel mensen naar de bank om contant geld op te nemen. En als er één ding is waarvoor de autoriteiten bang zijn dan is dat een bankrun.

Hoe bang ze zijn hebben we onlangs kunnen zien in Canada waar premier Trudeau een noodwet in werking stelde waardoor de overheid beslag kon leggen op het geld van de truckers en de mensen die hen steunden.

Maar, het vreemde is dat die wet na enkele dagen zonder opgaaf van redenen weer werd ingetrokken.

Waarom trekt die man weer zo snel die noodwet in?

De reden schijnt te zijn dat bijna iedere Canadees naar de bank holde om het geld daar vandaan te halen. Men had geen enkel vertrouwen meer in de overheid die zomaar geld van iemand in beslag kan nemen.

Maar, wanneer iedereen geld van de bank rukt dan ontstaat er een groot probleem want banken hebben dat geld simpelweg niet voorhanden.

Volgens financiële experts was er een 500 procent toename van contante opnames en heeft Trudeai onder grote druk van de banken de noodwet weer in moeten trekken.

Dit bewijst maar weer eens dat burgers zonder meer in staat zijn om het systeem te laten crashen als ze allemaal tegelijk naar de bank hollen.

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/canada/trudeau-backs-down-after-banks-scream-about-massive-withdrawals/

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...