Ga naar inhoud

Russische banken worden afgesloten van SWIFT systeem


Sherlock

Aanbevolen berichten

Ze doen nu wel een heel drastische stap door te beginnen met het afsluiten van Russische banken van het SWIFT systeem

Dit is wat ze bij de NOS zeggen:

 

De EU, Canada, de VS en het Verenigd Koninkrijk gaan een aantal Russische banken afsluiten van het internationale betaalsysteem Swift. Dat hebben de bondgenoten bekendgemaakt in een verklaring.

Verder is ook het voornemen om de centrale bank van Rusland en Russische oligarchen aan te pakken, heeft voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen bekendgemaakt.

Officieel moet het het plan van de Commissie eerst worden goedgekeurd door de Europese regeringsleiders. Maar aangezien de eerder genoemde groep bondgenoten de sancties al heeft toegezegd, lijkt dat slechts een formaliteit.

Het nieuwe pakket sancties zal volgens Von der Leyen "grote gevolgen" hebben voor Rusland. Het moet de Russische economie verder isoleren van de financiële markt. De exacte details van de plannen en welke impact het daadwerkelijk zal hebben, zijn nog onbekend.

Een deel van de EU-landen wil Rusland volledig afsluiten van Swift, maar sommige lidstaten vinden dat nog te ver gaan. Het afsluiten van een paar Russische banken wordt gezien als een tijdelijke compromis.

Aanvullend willen de bondgenoten tegoeden voor de Russische centrale bank bevriezen. Op die manier zou de oorlog moeilijker te financieren worden, stelt Von der Leyen. Ook de tegoeden van oligarchen worden bevroren.

Dit is het begin van het financieel einde van Rusland en zal waarschijnlijk ook het einde betekenen van gasleveringen naar Europa.

En dan krijgen we de situatie van: Een kat in het nauw maakt rare sprongen.

Iemand enig idee wat er verder gaat gebeuren?


 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...