Ga naar inhoud

Zijn centrale banken de boosdoeners?


Pieter65

Aanbevolen berichten

Ik kwam net het volgende verhaal tegen op sociale media.

Ik denk dat er wel wat in zit wat deze man zegt:

 

 Centrale banken en politici ontkennen altijd dat hun beleid de rijken rijker maakt. Zogenaamd zijn zij juist voor gelijkheid en het laten verdwijnen van armoede door hun beleid. Dit zijn simpel te weerleggen leugens. Zij vergroten met hun beleid juist de kloof. Hoe kan het zo zijn dat de rijken rijker worden, de armen armer en dat de middenklasse verdwijnt?

De ultieme macht binnen ons systeem ligt bij de centrale banken. Zij bepalen of er een recessie komt en hoe diep die zal zijn door middel van hun monetaire beleid. Zij kunnen de rente verlagen of verhogen waardoor geld goedkoper of duurder wordt. Zij financieren de overheden. Zij kunnen bepalen hoeveel staatsobligaties ze opkopen en wat dus het budget van de overheid is.

De laatste 40 jaar hebben centrale banken continu de rente verlaagd om het systeem maar draaiende te houden, De schuld is nu zo hoog opgelopen dat het alleen nog met een lage rente kan functioneren. Dit ging heel lang goed en er was relatief weinig inflatie, wel meer dan het officiële cijfer maar lang niet zo veel als we nu het laatste jaar zien.

Door deze lage rente zijn bezittingen sterk in waarde gestegen: huizen, aandelen, staatsobligaties zijn allemaal verdubbeld in de laatste 10 jaar en vertienvoudigd de laatste 30-40 jaar. Het gevolg is dat mensen die weinig bezittingen hebben veel meer voor hun dagelijkse boodschappen zijn gaan betalen maar geen waardestijging van bezittingen hebben gezien (om het verlies aan de ene kant te vereffenen aan de ander kant). Lonen en uitkeringen stijgen lang niet even hard met de inflatie mee waardoor de armen en middenklasse een steeds groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan de basisbenodigdheden als voedsel, huur en energie. De armen worden dus armer en de middenklasse verdwijnt door dit beleid.

De rijken worden rijker doordat zij hun bezittingen hard zien stijgen in waarde door het inflatoire beleid. Voor hen is het budgetdeel van basisbenodigdheden vrij klein waardoor zij veel minder last hebben van stijgende voedsel en energieprijzen. Daar komt nog het fenomeen bij dat de top 1% een groot deel van hun inkomen vergaart uit de  beurskoers van aandelen en optiepakketten. Deze zijn toegekend door het bedrijf waar zij een functie hebben. Degene die deze beloningsstructuur heeft wil natuurlijk een zo hoog mogelijke beurskoers zodat de bonussen ieder jaar hoog zijn. Het bestuur van bijna alle SP500 bedrijven gaan door de lage rente daarom bedrijfsleningen aan waarmee ze hun eigen aandelen terugkopen. De winst per aandeel stijgt zodoende waardoor de aandelen sterk in waarde stijgen. Dit is een ander direct gevolg van het beleid van centrale banken.

Het vergroot de kloof tussen rijk en arm drastisch. De rijken worden rijker, en de extreem rijken nog veel rijker door het centralebankbeleid.. Het uiteindelijke gevolg is dat wanneer de rente gaat stijgen de economie als een kaartenhuis in elkaar stort, schulden niet meer betaalbaar zijn en het Great Reset proces in een volgende fase komt.. Centrale banken zullen dan nog meer opkopen om ons "systeem te redden" met geld dat door een druk op de knop verschijnt. Iets waar een normaal persoon altijd voor moest werken.. Inflatie neemt verder toe....

Armen maar ook de middenklasse worden nog armer... Dit spel gaat door tot ook dat niet meer kan door hyperinflatie waarna een nieuw systeem met CBDC's redding moet gaan bieden.. Dit is de essentie van de Great Reset, waarbij alles eromheen (Covid, Oekraïne, CO2, stikstof) aangegrepen wordt om deze transitie te verklaren en legitimeren.

 Tot slot: dit is dus niet een beleid van incompetentie of verkeerde visie of pech of omstandigheden of noem maar op, maar een door de elite nauwkeurig uitgestippeld pad dat ons naar een nieuw digitaal feodaal stelsel moet leiden waar de 0,001% ons overheerst.... De NWO.. 

https://threadreaderapp.com/thread/1498570123128496129.html

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 4-3-2022 om 18:05, AMD zei:

Klopt helemaal. Centrale banken dekken hun schade of beperken hun schulden door in edele metalen te investeren. Zilver en goud zal stijgen naar een nieuw record.  Hoge rente betekent ineenstorting klopt m! 

Als we de centrale banken zouden opheffen, dan waren veel problemen op deze wereld opgelost. Bijna iedereen denkt trouwens dat centrale banken worden gecontroleerd door de overheid, maar dat is helemaal niet zo.

Waarom drukt een land niet gewoon zijn eigen geld? Waarom moeten bankiers dat doen en waarom moeten overheden vervolgens dat geld lenen en daarover rente betalen? Zijn wij nu echt zo achterlijk geworden dat we dat tot op de dag van vandaag laten voortduren?

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...