Ga naar inhoud

Rusland verbiedt export van broodnodige mineralen en andere grondstoffen


Pieter65

Aanbevolen berichten

Dat wordt lachen met onze energie transitie. Want al de dingen die we daarvoor nodig hebben komen voor een groot deel uit Rusland.

President Vladimir Poetin heeft een decreet ondertekend over speciale maatregelen op het gebied van buitenlandse economische activiteit om de veiligheid van Rusland te waarborgen.

Het staatshoofd gaf opdracht om tot 31 december een verbod in te stellen op de export van producten en grondstoffen naar het buitenland, waarvan de lijst door de regering zal worden vastgesteld.

"Om de veiligheid en de goede werking van de industrie te garanderen, besluit ik ... Om de toepassing van de volgende speciale economische maatregelen te verzekeren tot 31 december 2022", staat in het bericht.

Volgens het decreet zijn deze maatregelen niet van toepassing op producten en (of) grondstoffen die uit Rusland worden geëxporteerd en (of) in het land worden geïmporteerd door Russische staatsburgers, buitenlanders en staatlozen voor persoonlijk gebruik.

En dan loopt het hier krakend vast:

 

Dan zijn er de mijnbouw- en minerale realiteiten die betrokken zijn bij het uitstippelen van een alternatief energiepad. Het leveren van dezelfde hoeveelheid energie als op koolwaterstof gebaseerde machines door het bouwen van zonne- of windsystemen zou minstens een vertienvoudiging van het gebruik van speciale mineralen en metalen vereisen. Zoals ik eerder heb geschreven, heeft het IEA de wereld een plezier gedaan door het feit te documenteren dat het starten van een "energietransitie" zou vereisen dat de wereldwijde toevoer van mineralen - zeldzame aardmetalen, nikkel, koper, kobalt, lithium, enzovoort - met 700 procent naar 4.000 procent zou toenemen. De wereld heeft nu niet genoeg mijnen in bedrijf of gepland om aan dergelijke eisen te voldoen. En, relevant voor onze huidige tijd, zowel Rusland als China zijn belangrijke leveranciers van veel van die kritieke mineralen.

Proberen om zulke ongekende hoeveelheden mineralen te leveren, zou de wereldwijde toeleveringsketens onder druk zetten. In de wereld van grondstoffen vertaalt zich dat in hogere prijzen voor al die mineralen. Dat maakt al het andere dat uit die mineralen wordt opgebouwd duurder. Het zal ook de kosten van de energietransitiemachines opdrijven, omdat grondstoffen 60 tot 70 procent van de kosten voor de productie van zowel zonnepanelen als batterijen uitmaken.

https://www.city-journal.org/ukraine-war-and-the-new-shale-revolution

 

 

De Verenigde Staten zijn afhankelijk van import voor al hun levering van 17 mineralen en voor meer dan de helft van hun aanbod voor 28 anderen. De technologieën van de "energietransitie" zullen een versnelling van zware industrieën in metalen, chemie en mijnbouw vereisen zoals de wereld nog nooit heeft gezien.


 

 

  • Like 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de site.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

  • Nog geen lid?

    Registreer je nu, of log in met je bestaande account. Ingelogde leden zien geen advertenties op de website.

    Iedereen is welkom!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...